Sunday, February 12, 2012

REALtionship- reason utk setia?

Bismillah. assalamualaikum :)

Hari ni, Amir Ridwan ad exam. Doakan dia!

Well, entry ni ley kata smbungan dri entry yg sebelum ni. Yela, dh dok kata acik berfikir. berfikir. dan berfikir. Ahaa. Ni sume sbb smlm, ad org yg utarakn cm npe la nk setia.. (jahat kn?!! haha) cari lain laa. ap la.. last2.. ni kira nk bgtau KALIAN yg taye tuu. sbb ap sy nk setia. dan terus setia :)

1. Destinasi perhubungan ni. KAMI bkn suka-suka buang masa nk ber-relationship tau. Destinasi nya nk bersama dlm hbgn yg diredhai Allah. nk kawen!

 apakah daya, family suh abeskn bljr dlu. Jd, msti la nk setia..


2. Dah tunangg dh pon :)

3. Dh rapat dgn family masing2. Well. dlu, ak igt mak dia cm xbpe nk suka ak. but then, ad hikmah tau amir jauh dri ktorg. Ak slalu gk la spend time dgn mak dia.. time amir naik flight, stret ktorg dua dh sembang2 mcm2. Hm...

4. Financial? Haha.

Last but not least, sebab apa nak setia? Mesti la sebab HATI.  dh mmg betul 'jatuh' kt dia. Mcm ne la sesuka hati nk berkenan kt org lain..??

Semoga direstui Allah. xtau la dia jodoh ke x? Perangai ktorg mmg totally different. konsep pemikiran dan penerimaan pun berbeza. tp yg satu je sama- HATI.  kot la?  Kalau dh kawin pun belum tentu dia jodoh kte, kotye ti bercerai ke.. (Minta dijauhkn dri ak dan kuarga)...


Cuma buat masa ini, Insya-Allah.. dgn izin Allah akan terus setia. haha. cm 'geli' la plak. 

Apa yang membuatkan sesebuah hubungan itu agung adalah kerana wujudnya pengorbanan.
Sekiranya tiada pengorbanan di dalam sebuah hubungan,
itu bukanlah hubungan yang boleh dibanggakan. Hilal Asyraf -
post di FB -


Nah.Hes my man :)
Lelaki yang bijak akan membuka fikiran anda, lelaki yang kacak akan membuka mata anda manakala lelaki sejati akan membuka pintu hati anda. :) ♥










2 comments:

  1. tq.. hehe.. bgga bace bnde ni..

    ReplyDelete
  2. untungla. dua-dua setia. :)

    ReplyDelete