Tuesday, January 31, 2012

New Post FB (2)

Bismillah :)

Its been a long time being together, long time far apart also. but still, it feels like the first time for everytime ♥
-Nur Izzati Aisyah Azhar-


ok, ignore the grammatical errors. ignore all of the mistakes. but get attached with the meaning. Reali. Even, more than 3 years , plus. long-distance relationship. The result, at the moment. alhamdulillah..

Tak bosan.
Tak muak.
Tak jelek.

Tak. Tak. Tak.


Nak teruskan.
Nak tunggu.
Nak sabar.

Nak. Nak. Nak.

haha :))



So,  Absence makes heart grow fonder. It works for me la kot this time.. At the age yg nk ke puluh-an. hehe.

Em, xde la. entry kali ni uat bkn sbb nk menunjuk ke ap. Bkn ad niat trsmbunyi cm nk bangga2 or ap. 

CUMA

Sy nk mklumkan kt awak tu, yg tgh mmbaca ni.. Yg jauh kt sana tuu..



Thank you very much! Pray for us ya :)
Study hard. Study smart. 


** happy terigt time chatting. almklumla, months kot xchatting.. :))










Friday, January 27, 2012

Visit KOREA~ Sarang-HAE-YO ~~

Happy :)  


Comel kan dua orang ni..??? :)
With Korea musical instrument :)

Ada cam drama korea yer style?? HAHA.


Princesses :))




always find the reason

Tuesday, January 24, 2012

Sakit. Sakit. Sakit.

Bismillah.

Alhamdulillah. smlm, bru sudah camping kt Tg Piai, Johor. Seronok. :)

Skang ni, sorg2 kt bilik. Rumate yg lain balik smpena CNY.

Lme sgt dh nk tulis entry. sebelum msuk UIA lg nk tulis. tp keep holding until right now. Rsa cm nk tulis gk. korg, jgn salah fhm. Ak tulis entry ni bkn nk bgtau yg ak xbersyukur, yg ak marah dgn pyakit yg tiba.. or ap2 jua negative thoughgts yg lain. Ak tulis sbb ak tau ad org yg concern n nk tau tntg tahap kshtn ak skang :')  n for those yg rsa dia xdpt nk ber-husnuzon ble baca. Sila blah okay?

dlu time main utk IPTIM. tgn ak injured. ye, sape2 yg baca entry2 sebelum ni, msti tau. xpun.. teamates ak.. ble trigt balek, kelakar la. bley plak nges dpn coach? seriusli. bkn nk minta dmnjakn or ap. cme time tu x tertahan.. game dh nk dkat, tp ak injured. frust abes la kn klu xdpt main?. tgn injured. n smpai skang ak xuat lg medical check up. sebab ak rsa, bnda normal la kn? cm bngkak je.. tgn xley lurus je time tuu. n ble pkai elastic bndage, okay..

tu dlu, pghujung bln 10 rsa ye. tp skang, dh pghujung bln 1. tgk ak still sakit lg :'l  n ad certain motions yg xley uat. sbb tgn kiri ak akan jd sgt sakit.. huhu. 

bkn tgn je.. sjak kblkgn ni.. maybe awal bln 1 la.. jari2 kiri ak slalu cm sakit. usuali jari hantu. kdg2 xley bngkok. n skang jari kanan plak.. ak takut sbnrye.. knape ea? even smpai skang, xley gnggam kedua2 belah tgn. :'(   Takutt. ak ni ad pyakit ap ea?? Tp rsa ye.. injury dlu tu je. tp jari kanan skali...

Ad skali tu. bgun2 je, tgn sakit yg teramat. smpai ter-nanges sbb xley gerak.. pas subuh. cuba stdy.tp nk pegang pen pn sakit.. last2 naik atas katil. nges2 tertdo...

Ak bersyukur sbnrye, bila ak sakit. Kn bila kte bersabar dgn ksakitan ni, ibarat kafarah dosa.. Allah menguji. Ak bersyukur. tp mkin lama.. Ak jd xtahan. sakit.. nk jmpa doc. tp ap je yg diorg ckp? sapu la minyak gamat. hekk. :(

n tonight, lonely lingers on me. n sms qiela. Thank u Allah. shes a good fren. Ak xreply sms dia. sbb ak nges. tp dia berterusan sms. n ak brsyukur.. dpt kwn cm dia..

em. Maaf la. entry kali ni sedikit emosi. Igtkn nk khabarkn pglmn di Tg Piai. Esok lusa je la ye. Sesiapa yg mmbaca. Doakan kesihatan sy. amin :')

Allah. berilah ak kesabaran yg tiada batasye..


Sunday, January 15, 2012

studyholic?

Bismillah.

Nak sgt nk jd studyholic. serius. tp, masih kurang berjaya. papepn, akan terus berusaha. Insya-Allah. Jeles btol kt rumate yg mata diorg ni taahaann je dari ngantok. n jeles jugak kt diorg sbab klu nk tdo sekejap tuu, mmg skejaap je la.

Aku?

sebaliknya utk semua di atas. Sedih :'(

Tidak mengapa. Cmne nak kata aku ni KUAT tp kalau x di uji. Kn?

Apa-pun, nak ucap TAHNIAH kt diri sndiri. Yup. Tahniah zati. at least, u improved la. compared than ur previous weekends in CFS. Mudah-mudahan btol la.   **brainstorm jap**


Orait. Nak beli mknan. Insya-Allah, sambung lg study mlm ni. Go Bio. i LOVE bio :)

P/s : Bila dh belajar sndiri ni, rsa nk minta maaf sgt2 kt org tuu. sbb cm asyik nk sms. sdgkn bergelut gk la nk stdy bio ni. Sorry. Bgus la kte skang mcm ni.. Mmg byk baik nya compare to buruk. Tata.


orang jauuhh :')

Bismillah.

Orang jauuhh, lama sudah x berbicara
Lama jua tidak bersua

Jangan khuatir
Aku masih percaya
Moga Allah merestui kita

Perjalanan masih panjang
Namun perjuangan perlu diteruskan
Masih punya rasa sayang
Apapun Allah jua yang menetapkan

Berdoa pada yg Satu
Moga nanti kita bersatu

Insya-Allah :')


Hidup ini perlukan pengorbanan. Bukan senang nk senang tau weyy? Btw, xreti bersajak, berpantun. Luahan hati je ni. ntah mcm mana.. yela, nk tido ni. want to make it 'full' but short. selamat beramal. :)



baucer 200 dan buku :)

Bismillah :)

Alhamdulillah. dapat la nk merasa baucer tu kan. dhla last sem ni. dh xbyk subjek. 3 je. ( tp 3 pun bkn sbrg2 puye subjek. berdebaar.haha )  so, half of it, guna beli Campbell-Bio. pastu lg half Hilal Asyraf's books. hehe.

Sebenarye, mmg cukup2 je 200 tu. tp cm Math ad 2 buku. Pre-Calculus dgn ap ntah. n ktorg guna yg fotostat je. walaupun xbrapa nk menarik, tp. bknye pakai kt main camp kn? jd. fotostat je la. nk ikiutkn yg fotostat2+extra notes ni pun nk 100 dh. xpe la.. Kuar duit kt bank la mksdye :)

Orait, nk list out books yg aku beli kelmarin, Friday 13Jan 2012.

BookExcess ( duit sendiri. xaccept voucher :( xde rzki.. )

1. Men from Mars Women from Venus by John Gray.
excited abes dpt buku ni.suka2. ad baca gk why Mars and Venus collide.. n bbrapa siri dia, tp. kena la start with the very basic kn? buku ni, ak beli sbb nk baca n simpan. kononye notes la ni. ti dh kawen senang. haha. gpun, seriusli. terbaekk. :)

2. Glitz by Louise Bagshawe
Ohh. taching abess la dpt buku ni. Ble cek laman web Louise ni, mmg nk sgt buku ni.tp since last year, xjugak tiba2 kt BookExcess tuu. n Alhamdulillah. dpt jugak! ~wpun dh lari bdget okay? ptotye SATU buku je boleh beli ni. xpe la. Louise  puye pasal :)

MPH ( voucher bebeh.. )

1. Langit Illahi : Tuhan Tidak Lupakan Kita
2. Langit Illahi 2 : Kembara Hamba Mencari Cahaya
3. Langit Illahi 3 : Fanzuru ( Maka Lihatlah )
4. Batu- Bata Kehidupan
5. Hadis 40-Imam Nawawi
6. Zikir Pagi Petang dan Selepas Solat
4 buku yg pertama sume tu karya Hilal Asyraf. Ok, bukan ak obses dgn Hilal. Tidak. Sebaliknya, ak suka dgn pendekatan yg dia gunakan. kira ye. ngam la ni. nk baca lme2.. tu pun mula2 amik satu, tmbh lg. last2 amik je la sume tu. xmembazir pun kn? ti ley kongsi pmbacaan ni dgn ibu. kwn2 ke? Tu pun lepas dh amik. duk kt rak english novels. nk beli tuu. cancel amik byk2 hilal's books. tp. setan2. nk hasut la tuu. ak baca at least cm 3 chaps for evry books. then. ok. confirm. amik sume ni. 

Thats how my voucher abes. Xde beli stationeries pun. mahal la kt MPH :(    Btw, best yer bila beli buku2 cmni. Kan bgus klu dpt voucher cmni setiap sem? or setiap bulan ke? hehe. memang akan memupuk sikap membaca laa. Trust me. Buat la setiap bulan..... haha.

em, nk selit sikit. Ad org tuu salah naik tren. haha. ble terigt blek skang, trsnyum je la :)
bkn nk aib pape pn, n tuan puye bdn pun sedia mklum. kn Husna kn?? *eyh. kantoii plakkk :p

Sangat suka McFlurry Oreo. mesti rasa nk beli evrytime nmpk McD's :)
err. nk cake. anyone?



Friday, January 13, 2012

Result MUET aku.

Bismillah.

Assalamualaikum :)

Alhamdulillah. hari ni, result MUET dh keluar. Kalau ad yg baca sebelum2 ni, ak ad tulis entry pasal muet aku. Bila teringat balik, gelak2 je la. Dengan nervous jd Candidate A utk Speaking part. first time, Listening session. dan macam2 lagi. Syukur . alhamdulillah. dh ke penghujung.

Result aku xde la segempak korang. Sebab mmg xde g mana2 workshop. stdy pun last minute. few hours before exam. Sgt lawak kot ble terigt balik ke-cuak-an yg ad time tu.

Syukur. Syukur.

Walaupun tak gempak. Tp lepas la utk course requirement (Medic, Denti, Phrmcy). 


Dapat band 4 :)

Alhamdulillah. sgt lega. Lepas ni kena strive btol2 utk final. Bg CGPA mantap lg. Baru2 ni ad gi DOSP. taye psl current situation. akak tu kta, Insya-Allah boleh dpt Dentistry. Amin. Amin. Mudah-mudahan..

Ya Allah, permudahkn setiap apa yg susah bgku, kerana permudahkn yg susah itu adalah mudah bg Mu ya Allah. Jauhilah driku dri sifat takbur dan riak, dri sifat lemah dan malas. Amin :')

Tuesday, January 10, 2012

Mutiara kata

Bismillah.

alhamdulillah. masih berjaga selepas subuh. ya Allah, berilah kekuatan. xnak tdo lepas subuh.. tak elok la. Kn? Tp, slain dri fktor ngntuk, klu trjaga pun xtau nk uat ap. ( bca al-Quran dgn matsurat xde la lme sgt smpai nk mnunggu kelas kul 9 ) Jd, hari ni. masih buat rutin yg sme. membaca :)

Hari ni, 'letih' sikit. lagi prefer baca Koleksi Printscreen Ustaz Azhar Idrus (UAI) sbb rgkas dan point yg direct. Tertarik nk kongsi.

kelakar kot. :))

Apa pun, sangat setuju. Rupa paras? apa lah sangat kalau pemalas. tak boleh nk toleransi. memahami dan jujur. Jujur tu paling penting okay. Pernah dua kali, disebabkan ketidak-jujuran yg berlaku di sekeliling aku buat aku rasa serik untuk percaya dekat lelaki dan berazam " Gi blah la. Aku boleh hidup tanpa lelaki".  Tapi ketika itu juga, aku mula belajar erti kemaafan ( walaupun, aku tak berapa nk maafkan. dan masih ingat. ! )  Xpela. tak nak jd hamba kepada nafsu yg suka berdendam dsbginya.  Astaghfirullah. Biar la. yg lepas tu, lepas. **sedih sikit**

Em, Mari Menjadi Hamba :)
Hamba Allah yg Esa.

Bila nk jadi hamba, kita akan bersusah dan berpenat untuk mendapatkan keredhaan-Nya. mudah-mudahan setiap amal dikira dan dihitung oleh Allah. Syurga- destinasi ku :') Insya-Allah.


Monday, January 9, 2012

Bertudung labuh

aku? belum lagi buat masa ini. Insya-Allah.

Hari ini terjumpa satu lagi artikel berkaitan. Boleh klik sini kalau nk baca jugak :)
- iluvislam.com -

Dan sebelum ni, yang mula buat aku berfikir, link ni.
- Cahaya Islam -

Bila bertambah nya pembacaan aku terhadap isu-isu macam ni, jadi makin kuat hati. Makin tak sabar rasa nya nak pakai. *er. malu la plak*

Tp, apa pun. Sabarkan diri ni. kalau boleh, bila dah pakai, aku nak istiqamah. dan bukan sahaja tudung yang labuh. tp biarlah ilmu di dada ni pun 'labuh' juga. Malu yg menghiasi diri ni pun 'labuh'. Perubahan tu tak mudah. dan tak mustahil. ya Allah. berilah hambamu ini kekuatan :')

Kadang2, bila mula membayangkan pakai tudung labuh. rasa malu. hehe. dengan perangai yg se-tak-berapa nk senonoh dan kasar. aku jadi gerun. layak ke nak pakai?

Tapi, ( byk ye tapi kn?. Ni menunjukkan aku byk berfikir ni.. kot la.. )  malu dgn manusia ke malu dgn Allah yg lebih aku utamakan? Aku yakin, bila aku permudahkan/mencari keredhaan Tuhan, perkara yg baik pasti akan berlaku. Pasti byk hikmah nya. Tapi, aku terlalu takut akan perubahan.

Perubahan. Jujur nya, aku jadi gerun. jadi lemah.

Ntahla. Sebelum ni, time kecik2.. mmg ada  niat nak bertudung labuh. tapi, after kahwin. hehe. Sekarang ni, jadi cam nk awal sikit.(rasa mati di usia yg muda la.. hrap2 la sempat kahwin <3 ) tp mmndgkn keadaan semasa aku, mungkin paling awal pun. after abis belajar. time tahun ke-3 dh start bertudung yg lebar la brbnding tdung bawal skang ni. Insya- allah.

Keadaan semasa yg aku mksudkan tu- sbb aku time cuti akan keje, dan before2 ni. keje kfc, tdung kena msuk dlm bju+kna pakai inner lngan pnjg.  keje kt western food tu pun sme, tdung msuk dlm bju tp dpt blazer lngan pnjg. klu keje mydin, kna pakai tdung dia. ala.. yg warna biru tu. hehe. ( pling suka keje mydin..! ) dan akan dtg, insya-allah nk keje lg.. jd cm xbrapa nk sesuai la kn... 

Ya allah, permudahkan la :)




Membaca

Bismillah. assalamualaikum :)

Selamat pagi. Lebih sejam dh mghadap laptop. kali ni, ak yakin, xsia-sia la. Kn? Alhamdulillah. rsa cm lebih baik sikit pg ni.. ( bdget ke..? ikhlas ni. )  sbb slaluye, first thing yg buka. fb. tp kali ni, dh tukar. n last2 bru buka fb tu pun sbb nk share.

Lama mmbaca. Reali. skang cm dh letih sikit mata tu. Haishhhh. x kuat stamina derr. Cmne la nk mghadap stdy.. 2-3 hari je lg. Saspen la plak. Bio ni bukan main2. dh cm pre-med dh content ye. ( Dgr citer la.. gpun bkn ke bio tu mmg med? haha ) 

Ok la. Ktorg - rumate2 ak agak kebosanan la xtau nk uat ap. em agak okay? sbb xsabar nk start kelas ni. haha. atau pun, nk kuar g shopping?drpd duk je dlm bilik. err. nk beli novel kt Amcorp Mall. xtipu. murah sgt.! n xtau npe? papepn, syukur.

n skang, xpyh nk novel sgt la kn..? lg baik baca artikel2 yg ley uat ak berfikir. sedar. dan muhasabah diri. Moga-mogaye, hidup ak lebih diberkati. dan lebih 'berisi' ble dh mnjgkau ke usia -an ni. 20 beb.. ~ :)

So, smpai sini je. And akan terus membaca, dan membaca. ** Jd cm Tun Mahathir la. Kuat membaca :)

Jangan lupa baca Al--Quran.. papepun, tu 'buku' terbaik dan paling sempurna :)

Chill~ mau breakfast.


Sunday, January 8, 2012

Bismillah. :)

xtau nk tulis tajuk entry kali ni ap. n xtau sbnrye nk tulis ap. Seriusli, tengah risau skang ni. Risau sbb dosa lampau. dosa sekarang dan dosa yg akan datang :'(

Lately ni, slalu baca Koleksi Printscreen Ustaz Azhar Idrus. Boleh klik, ni - Koleksi Printscreen . Alhamdulillah, sedikit sbyk bntu mnmbhkan lg pemahaman dan mg-konfemkn blek la.. Baca blog. Solusi. dan artikel lain scara random. buat ak sedar, woiiyyy. tkut ye. stiap ap yg kte lakukan ini akn ditaye kt akhirat kelak.

Pastu, ak pk la. Ok cm skang? Ak berblog. dpt ke manfaat ye? tulis bukan2 cmni. pglaman ak.. kot ye terbuka aib sndiri, atau aib org lain cmne? huhu. And org yg baca plak cmne? klu dia salah fhm. atau ad ikut bnda2 xbtol yg ak uat dlm ni, dosa dia skali satu saham dgn ak ke? sedih nya :'(

Oleh yg demikian, rsa cm nk tutup terus blog ni. tp xsampai hati plak. Jadi, akan berusaha sehabis mgkin nk memanfaatkn blog ni. Harap2 nya klu x byk, sikit pun jd la. :)

Facebook lagi? Aishh. Mcm2. rsa nk terus delete je. tp, kang susah plak nk trace membe. And sebenarye TAK SALAH pun kn nk berblog, ber-fb. yg penting. NIAT. dan jgn membazir masa berjam2 lama ye. tnpa sbrg pengisian. mudah2an, cmtu la.

INTERNET. Byk kelebihannye. after all, its up to us on how to use it. 

As for me, after this. Im going to. 
- Slalu buka blog2 berunsur Islamic. yg akn mnmbhkan ilmu 
- Baca isu2 semasa
- youtube. bru tngok td. Youtube- Tanah Kubur


Bila kita mejadikan Allah sebagai matlamat hidup,
maka kita akan rasa berat, bahkan benci untuk menyentuh apa yang dimurkaiNya.
Bila tersentuh,
kita akan cepat-cepat mencucinya.
- Hilal Asyraf -

Saturday, January 7, 2012

Stephen Hawking

Kenal tak? Kalau x, meh nk tunjuk gmbar dia..

Ni gambar beliau ketika tahun 2005

Okay, npe tetba ak sebut psal dia kt cni? xde la. default browser ak yahoo. so, buka2 je. nmpk gmbr dia. Kn kalau x silap dia berucap smpena usia dia yg ke-70. Terharu sgt klu baca psal dia. Seriusli, tgok gmbr pun cm dh berkerut.. "eh, npe dgn dia..? "  Tp, ble dh tau. sgt kagum :)

walaupun dia ad penyakit sklerosis lateral amiotrofik (ALS), sejenis penyakit neuron motor. Yg mnyebabkn dia suffer hilang upaya kekal. tp, dia lebih byk mnyumbgkn kpd dunia brbnding .............  siapa sgka, kuasa Allah. doc jgka dpt hidup 3-4 tahun ketika dia 21tahun. tp skang dh umur 70.

gua mmg respect sme lu la bro! ( peh. mcm membe plak kn? )


Baca ni..  " Beliau menggunakan pensintesis suara untuk berhubung sejak menjalani trakeostomi pada tahun 1985, akibat pneumonia yang teruk. Beliau beransur-ansur hilang keupayaannya untuk menggunakan lengan, kaki, dan suaranya, dan kini hampir benar-benar lumpuh. Sistem komputer yang dipasang pada kerusi rodanya dikendalikan oleh Hawking melalui 'suis kedipan' inframerah yang dipasang pada cermin matanya. Dengan mengerutkan pipi kanannya, beliau dapat bertutur, mengarang ucapan dan kertas kerja penyelidikan, serta melayari Jaringan Sejagat (WWW), dan menggunakan emel. Sistem itu juga menggunakan pemancaran radio untuk mengawal pintu rumah dan pejabatnya."

Sumpah, kagum dgn keazaman dia untuk terus survive dlm hdup. tp, ni umur bru 17, 18thun. putus cinta nk bunuh diri. ap barang? kaki, tgn sume elok tp dok buat bnda bukan2. cehh... ( nasihat diri sndiri )
dan yg pling penting, entry ni ak uat utk share. satu soalan yg di tanya kpd dia. Dia kn physicist. mrgkap adik-beradik isaac Newton la.. ( terigt ak bljr fizik.. haha )  


Soalan : Apa yg dia selalu fikirkn tntg permslhan dlm modern physics?

N, dia jawab  "Women. They are a complete mystery."

The biggest mystery in the universe perplexing one of the world's best known scientists is -- women.
Haha. terbaeekk r jwpn tu. special sungguh WOMEN ini kn? 

Er? apa motif ak uat enti ni sbnrye? :)


Induction RAFEST 2012 :)

Bismillah.

Balik CFS awal pun mmg sbb ad induction Rafest. Rabu ptg dh tiba sini, kalau x mgkin selasa mgu dpn la bru ke sini. Kelas mula 11 Jan. Tp, dgr ye kena register sbject lg. tgok la cmne nnti :)

Alhamdulillah, dlm kul 2 td dh tamat induction rafest. Rafest tu ialah Raudhah festival. Bdk2 sek rendh pggil hari Kantin. Bebdk MRSM pgil Minggu Aktiviti. SBP xtau? Jd, depends la nk pggil ap..

Gambaran rgkas tntg ap special ye Rafest? Time ni, mmg packed dgn TALKS, FORUM, EXHIBITION n xlupa jgak. ad byk gle stalls. So, ini mmg sgt bagus :)   Mencungkil bakat para mahsiswa. acehh. Malas la nk cter sgt.

Kalau nk senang, ley tekan link ni. Raudhah festival 2012

Well, bg ak. Ni bukan skadar hari kantin or mggu aktiviti semata-mata. tp, bak kata programme manager kte. ini la masa kte nk inspire people. nk beri input. yg mudah-mudahan dpt digunakan dlm khdpn akan dtg.

** lapar la. tak mkn lunch. haishh **

Semoga Allah permudahkn urusan kami.

Hari ni wrga CFS dh mula tiba. esok mula penuh la nmpk ye :(

Tp rumate2 ku akan tiba :)

Ok la. yg penting, lg 2 minggu. Insya-Allah akan ke Johor. ad camp. :)

Friday, January 6, 2012

obviously, its not easy

Bismillah.

sekarang, sy di UIA :)
ptg rabu dh ke sini. tba2 trus ke Midvalley. Skang ber-meeting2 la ye.

Azam 2012. Kan xnk bgtau kt cni. yela, ti org kata cakap je lobihh.. buatye tidak. sbb itu la tgh ber- usaha dgn gigih dan segannye.

Wey, reali tak mudah. Kdg2 terlupa.

Tp, skang cm NAAKKK sangat. ( Still rahsia... )

Moga Allah permudahkn.

err. apa bnda entry ni? HAHA. nasebb la budakk.

Byk gk yg jadi, tp xperlu la kot cter sume..? Klu dulu. msti mlm2, trus angkat fon. smbang mcm2.. tp skang? xpe la. Mungkin ini yg lebih baik.

Word for today : solace is a feeling of comfort that makes you feel less sad
I found solace in reading(since january 2012) when he went far away few months ago.

p/s : Seriusli, bukan senang nk jd sabar. tp cmne kte nk jd penyabar klu tidak diuji? Papepn, kpd Allah ku berdoa :)

Monday, January 2, 2012

everythng seems to fit perfectly :')

Bismillah. Assalamualaikum :)
AMARAN: enrty ni mcm pnjg gle kot? haha

First and foremost, thank u Allah. for evrything..

Dh terlambat sikit la kot kalau nk post. tp, xpe. sgt suka dgn ap yg berlaku. sgt bersyukur (lebih tepat la.. ) dgn ap yg berlaku. ble igt blek, senang hati rasa ye. dan nk perasaan tu kekal kt cni..

Okay? start dgn haircut. xnk sbnrye, tp atas faktor2 trtntu. terpaksa. haha. n after done with my haircut, blek n nanges. haha. dri dulu smpai skang. ok, skang xla.. kot. cm tachingg sgt ble rmbut tu kt lantai.hehe. kn nk gunting tu kna buka crmin mata. Ya Allah, tembam gle pipi ak? marah n geram ni. tp nmpk hdung mancung. uu.. suka ye. haha. dhla. cukup2 merapu. last2. dh sudaa. nmpk buruk. bebel2 dlm kete. tp, sabar je la. blek umh, ey. okay rupaye. siap di-jeles oleh org lain. haha.  suka! 9/ 10 :)   err. korg fhm ke kt part mana yg fit perfectly ye? xfaham, nsebb la.. hoho.

Secondly. nk cri sndle. tp lupa plak ksut ke kelas, ROSAk. Bata xkesah. tp Larrie yg sgt cumel itu :'(  xpela. so, searching kt almost sume rak di JJ Aeon yg bru tu. Mle2 suka, but then penat. xde yg cm btul2 sesuai. suka, tp kaki sakit plak. size xde la. last2 my first choice, Primavera tu juga yg di pilih. ehem2. mle2 tu xjd la nk amik. tp, eh? ad diskaun rupa ye. n, size aku ad satu je. syukur gle..! itu yg ak nak, n itu je yg ada. Allah mmg Maha Mengetahui :')  p/s: ala. korg msti cm2 kn? bonia la. CR la. HP la. tp ak personally sgt suka Larrie, Primavera, Sembonia ngn Camel. so, sgt excited :)

Then. contact lens. okay. dh bdget hndred. tgok2 dia kte. power mata ak 325-300. so ley pakai 300 je. tp ad satu colour je. n yes! mmg colour tu yg ak nak. haha. alhamdulillah.. hepi sgt.. dhla jimat rm50. :')

tukar fon. saddest thing is, ayah TERdelete SEMUA sms. sume okay? xde tggal satu pun. aduuii. ak simpan dri 2008 kot. 2009.. i admit. msg amir la kn.. tp ad jgak msg2 motivasi dri kwn2.. tazkirah sume.. tazkirah fevret okay! n dh xde sume tu.. :(  n ak plak TERdelete contact no. walaweyy. terbaekk la. tp, xpela. Tu yg terbaik. Perfect sgt la tuu. haha.

okay. bkn ak dgn amir gaduh. ak mmg xsmpai hati nk delete SEMUA. thnks to ayh, tlg delete kn. haha. em, cuma ye. ktorg dua nk go on. study. dia pun dh delete fb. so, contact guna fon je la. n contact pun. yg affordable. ak sms, tp dia kol. byk factor. xyah cter la. cme, ak okay. dia okay. ak cuma nk jd lebih tabah. klu x, acik nk bergntung kt dia. ye ek? ntahla. hahaha.. dhla bab ni.

okay. then. syukur. everythng seems to fit perfectly. kan? kan? 

even klu bnda tu kte rsa spoil la ap la.. sbnrye, pasti ad hkmah di sbalikye.

cuma manusia tamak. dia nk tau ap hikmah yg diberi oleh Sang Pencipta.. bru la dia berlapang dada. kdg2 ak terlupa kbnrn ni. jd ak pun jd la bingai. haha.

p/s : Alangkah indahye dunia kalau kte sume mmpu brsgka baik. Ak nk jd cmtu ! Ak tau, ak lemah. byk kekrgn. tp bukankh itu sifat manusia? Allah, jadikan ak hmbaMu yg taat dan berilah ak kesabaran yg tiada batasye. Amin.


Sunday, January 1, 2012

2012 ?

assalamualaikum.

dh masuk 2012. sekejap betul masa berlalu skang.

AZAM baru? ad la. rhsia.. 

cme, seriusli. im 20. and its kinda sad.

if i die today? will i enter jannah or hellfire?

:'(


Take care people. Appreciate people around u. Especially ur family.
Remember, HEART HURTS when words left unspoken.

Tell me, or i wont know.

Selamat tahun baru. Btw, xde heran sgt la. haha (gelak sarkastik gle.then nges jerit2 )